PUBLIKACIJE ZAVODA RAKMO


Conflict Competence, Marko Iršič, 2018

Odličen vodnik za produktivno soočanje s spori. Knjiga predstavlja koncept sposobnost za konflikt kot predispozicijo za konstruktivno reševanje sporov, predstavi vprašalnik s katerim jo lahko merimo ter podaja smernice in predloge za razvoj sposobnosti za pozitivno soočanje s konflikti v življenju.

Knjiga ponuja orodja za pomoč pri razumevanju, ocenjevanju in izboljšanju sposobnosti reševanja konfliktov, ki omogoča, da konflikt postane priložnost za napredek, osebno rast in izboljšanje odnosov.

 

Mnenje o knjigi:

Odličen učbenik, ki podrobno razčleni dogajanja med konflikti. Zakaj večina ostane nerazrešenih in posledično razdiralno vplivajo na vse vrste odnosov med posamezniki ali skupinami. V drugem delu lahko v knjigi najdete priporočila, kako lahko vsak posameznik izboljša veščine reševanja konfliktov in posledično izboljšate odnose s svojimi bližnjimi, sodelavci, sosedi ali naključnimi posamezniki, ki jih srečate na poti skozi dan.

Barbara Kruhar-Lorger


CENA: 19,90

Komunikacijska blaginja - Novi standardi za kakovostno komunikacijo v organizacijah, Marko Iršič, 2019

To je izjemna knjiga, polna praktičnih napotkov in strategij za zmanjševanje konfliktov ter izboljšanje komunikacije na vseh področjih poslovnega življenja.

Brian Tracy – avtor knjige How the Best Leaders LeadVeč o knjigi: Komunikacijska blaginja

 

 

CENA: 24,90 €

Communication Wellness, Marko Iršič, 2017

This book proposes a new approach to perceiving, assesing, managing and

repairing the quality of communication and offers some practical tools.


You will learn about:
 • The transformative view of conflict and communication,
 • Destructive and constructive conflict interaction,
 • Mediation,
 • Stages of conflict,
 • Conflict resiliency,
 • Why people sometimes try to avoid conflict,
 • Consequences of late conflict intervention,
 • Communication wellness,
 • Various options for intervention and criteria for their use or implementation,
 • New communication standards for organizations and society.

CENA: 24,90€
Obljuba mediacije: Odzivanje na konflikt z opolnomočenjem in priznavanjem; Robert A. Baruch Bush, Joseph P. Folger

Knjiga primerja dva različna pristopa k mediaciji. Prvi je pristop reševanja problema, ki poudarja iskanje rešitev problemov in kreiranje obojestransko sprejemljivega sporazuma.Ta vrsta mediacije, ki je postala prevladujoča, je precej usmerjevalno in poravnalno naravnana. Drugi pristop je transformativni pristop, ki poudarja opolnomočenje in priznavanje kot primarni cilj in ne poravnavanje. Opolnomočenje pomeni spodbujanje udeležencev, da opredelijo probleme in sami iščejo rešitve. Priznavanje pomeni spoznavanje potreb in interesov druge strani in boljše razumevanje perspektive druge strani. Kot je opisano, transformativna mediacija pomaga udeležencem spoznati in izkoristiti možnosti za moralno rast ob prisotnosti konflikta. Ta pristop je bil manj poudarjen v zadnjih letih na področju razvoja mediacije, čeprav avtorja zagovarjata stališče, da bi moral biti transformativni pristop prevladujoč pristop v mediaciji v prihodnosti.

CENA: 39,90 €


Obljuba mediacije: Transformativni pristop k obvladovanju konfliktov; Robert A. Baruch Bush, Joseph P. Folger

Avtorja na podlagi desetletnega dela na področju razvoja teorije, treninga, prakse, raziskav in ugotovitev predstavljata podrobno pregledano in posodobljeno oceno transformativnega modela mediacije in njegove uporabe v praksi vključno z:
 • odličnim opisom, o spremembi pogleda stroke v smeri vedno večjega odobravanja transformativnega modela
 • novo in bolj jasno predstavitvijo teorije in prakse transformativne mediacije, z veliko konkretnimi primeri
 • novo študijo primerov, ki zagotavlja jasno sliko modela v praksi, s komentarjem polnim novih informacij kako se model učinkovito uporablja
 • razjasnitvijo pogostih napačnih predstav modela
 • vizijo v prihodnosti, ki prikazuje kako lahko model koeksistira z drugimi pristopi in kje se pojavlja "trg" transformativne mediacije
Knjiga je temeljni vir transformativne prakse, tako za bralce prve izdaje kot tudi za nove bralce, vključno z mediatorji, pomočniki, pravniki, administratorji, politiki, vgojitelji, raziskovalci...Knjiga vas ne bo pustila ravnodušnega, če ste zainteresirani za prosvetlitev naše družbene ustanove in graditev odnosne vizije družbe.
CENA: 39,90€

Mediacija, Marko Iršič-Zaloge gredo proti koncu

Knjiga je v prvi vrsti namenjena mediatorjem in udeležencem usposabljanj za mediatorje kot pomoč pri bolj kakovostnem izvajanju mediacije oz. dodatno gradivo. Prav tako pa je knjiga namenjena vsem, ki jih to področje zanima in bi o mediaciji radi izvedeli več. Ugotovili boste, kaj vam mediacija ponuja oz. kakšne možnosti mediacija odpira. Če želite razreševati spore oz. konflikte na drugačen, bolj konstruktiven, sporazumen način, knjiga "Mediacija" ne sme manjkati na vaši knjižni polici.

CENA 39,90 €

Umetnost obvladovanja konfliktov; Marko Iršič - Zaloge gredo proti koncu

"Ena od temeljnih težav pri obvladovanju konfliktov in neusklajenosti je v tem, da se usklajenost predpostavlja, čeprav je resnici na ljubo vse prej kot samoumevna. Kadar se neusklajenost pokaže, pa se namesto k iskanju rešitev pogosto zatekamo k obtoževanju, nasilju ali prekinitvi komunikacije.Ker neupravičeno predpostavljamo usklajenost, ostanemo nepripravljeni in brez moči, kadar se neusklajenost ali konflikt pokaže. Namesto, da bi tako priložnost uporabili za rast in razvoj oziroma za izboljševanje sedanjega stanja, je ista priložnost vseprevečkrat povod za sovražnost, nasilje in prekinjanje odnosov, kar je ravno nasprotno od tega, kar bi lahko bilo."

CENA: 29,17 €Umetnost obvladovanja konfliktov + Mediacija - RAZPRODANO

Knjigi Umetnost obvladovanja konfliktov in Mediacija sta vam na voljo tudi v cenovno ugodnem kompletu.

CENA: 60,00 €

Vrstniška mediacija; Fred Schrumpf, Donna K. Crawford, Richard J. Bodine

Priročnik o vrstniški mediaciji služi hkrati kot delovni zvezek in priročen referenčni vodnik. Namenjen je učencem, dijakom in študentom, ki se usposabljajo ali so se že usposobili za vrstniške mediatorje. Vsebina priročnika zajema cilje in naloge vrstniškega mediatorja, stopnje v postopku mediacije ter ponuja veliko praktičnih primerov, iger vlog, obrazcev za mediacijo in delovnih listov.

CENA: 19,90 €

Vrstniki razrešujejo konflikte, Richard Cohen

Priročnik za vspostavljanje sistema šolske in vrstniške mediacije avtorja Richarda Cohena, svetovno priznanega strokovnjaka s področja šolske in vrstniške mediacije opisuje pomen, vpliv in modele mediacije na šoli ter daje konkretne in uporabne napotke za vzpostavljanje sistema mediacije na šoli.

CENA:  39,90€

Mediacija za menedžerje; John Crawley in Katherine Graham

Knjiga Mediacija za menedžerje je namenjena osveščanju in informiranju glede možnosti uporabe mediacije in mediacijskih veščin v podjetjih, kot tudi za priročnik mediatorjem in dodatno učno gradivo udeležencem usposabljanj za mediatorje v podjetjih. Opisuje model mediacije v podjetjih in uporabe mediacijskih veščin, ki je primeren in koristen za vsako podjetje.

CENA: 29,90 €

Razreševanje osebnih in organizacijskih konfliktov; Kenneth Cloke, Joan Goldsmith

Naučite se, kako se razrešujejo osebni in organizacijski konflikti s poslušanjem zgodb ljudi, ko so v konfliktu, spoznajte zakaj ljudje pripovedujejo zgodbe na določene načine in gradijo tretjo zgodbo, ki jih pripelje skupaj. Knjigo sta napisala Kenneth Cloke in Joan Goldsmith, slavna mediatorja, ki sta uspešno uporabljala pripovedovalno metodo v postopkih mediacije, da sta ljudi premaknila od svojeglavosti, sovražnosti, strahu k odkritosti, sodelovanju in odpuščanju. Osredotoča se na transformativno moč zgodb in vsebuje vrsto preučevanih primerov na podlagi avtorjevih izkušenj s tisočimi klienti.

CENA: 39,90 €

Odlomek iz knjige >> Zgodba o mediaciji: Sprejeti svojo drugačnost


p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 12.0px; font: 10.0px Verdana; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff} span.s1 {font-kerning: none}
 

Mediacija - posredovanje v sporih (16 ur) - petek, 8.3.2019, 15:00-20:00, in sobota, 9.3.2019, 9.00-18.30, Maribor

 

več...


Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 14.3.2019, 9.00-15.00, Ljubljana

več...

Mediacija - posredovanje v sporih (16 ur) - ponedeljek, 18.3.2019  in torek, 19.3.2019, 14.00-20.30, Ljubljana

 

več...


Umetnost obvladovanja konfliktov (16 ur) - petek, 22.3.2019, 15:00-20:00 in sobota, 23.3.2019, 14.00-18.30, Ljubljana

 

več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2019 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka