Knjiga: Mediacija,
Marko Iršič, MA (350 strani - mehko vezana ali kot e-knjiga)


Cena: 39,90 € 

Iz uvoda:
"V tej knjigi ne želimo narediti celotnega pregleda področja mediacije, ampak predstaviti zelo uspešen model oz. pristop, ki ga uporabljajo nekatere mediacijske organizacije v Sloveniji in je še posebej uporaben za mediacijo, ki poteka v samostojnih organizacijah ali pri samostojnih mediatorjih in v primerih, ko dva ali več posameznikov želi pomoč pri sporazumnem razreševanju določene problematike in želi pri tem imeti dovolj svobode za komunikacijo o spornem področju drug z drugim. Pri opisanem modelu so udeleženci tisti, ki odločajo o tem, kaj je za njih pomembno in kaj želijo razrešiti, mediatorjeva vloga pa je, da jim pri tem pomaga oz. jih v njihovem prizadevanju podpira.."

Misel iz zaključka:
"Mediacija je stara toliko kot človeštvo in kljub temu vedno nova. Mediacija je namreč pot do sporazumnega reševanja konfliktov in do boljših medosebnih odnosov. In to je pot, ki jo lahko vedno znova odkrivamo in nikdar ne odkrijemo do konca. Je vedno nova in skrivnostna, čeprav obstaja že tisoče let. Morda bo tudi ta knjiga pomagala odkriti kakšen košček te poti in pomagala komu, da jo zagleda in prepozna. "

 

Delo in komunikacija z zahtevnimi strankami (8 ur), sreda, 10.6.2020

 

Več...


Komunikacija s starši (8 ur), četrtek, 11.6.2020

 

Več...


Tehnike pogajanj (8 ur), petek, 12.6.2020

 

Več...


Reševanje konfliktov v šoli (8 ur), ponedeljek, 15.6.2020

 

Več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2020 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka