OBVLADOVANJE STRESA, Marko Iršič, 2021

Knjiga za vse, ki si želite znebiti stresa za vedno!


Izide 25. 4. 2021! >> Prednaročila

Priporočamo tudi: seminar OBVLADOVANJE STRESA >> Aktualni termini


V sodobnem življenju se pogosto srečujemo s situacijami, ki nam povzročajo stres. In kljub temu, da je stres pravzaprav nekaj normalnega in včasih tudi nujno potrebnega, stroka opozarja, da je dolgoročna izpostavljenost stresu zdravju zelo škodljiva. Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije je dolgoročni stres ena večjih zdravju škodljivih nevarnosti 21. stoletja.

Spretnost prepoznavanja in obvladovanja stresnih situacij ter zmanjševanje dolgoročnega stresa je zato eden ključnih dejavnikov za ohranjanje zdravja, pa tudi storilnosti, delovne motivacije in uspešnosti pri delu.

 


S knjigo Obvladovanje stresa boste poglobili razumevanje stresa in njegovega nastanka, spoznali učinkovite metode za uspešnejše soočanje s stresom, odkrili tehnike za zmanjševanje dolgoročnega stresa in se naučili obvladovanja stresnih situacij v trenutku, ko do le-teh pride.


Stres je pogosto tudi neprepoznan, tihi spremljevalec naših življenj, saj se nanj nevede navadimo in se ga pogosto niti ne zavedamo. Zato je zelo pomembno, da znamo stres sploh prepoznati. V knjigi Obvladovanje stresa boste zato našli tudi razlage za izvore stresa, kako stres prepoznati in kateri so opozorilni znaki in simptomi, ko je stresa preveč in nam ta škoduje.


Knjiga vam bo pomagala, da ozavestite svoje odzive na stres in njegove posledice ter spoznate in preizkusite tehnike obvladovanja kratkoročnega in dolgoročnega stresa. 

Obvladovanje stresa_2021

Naslovnica je provizorična. Original naslovnica je še v delu in bo objavljena v kratkem.


CENA:

V PREDNAROČILU:

Do 15.3.2021 >> 19,90 € (+ brez poštnine)

Do 25.4.2021 >> 24,90 € (+ brez poštnine)

 

Redna cena (PO IZIDU):

29,90 € (+ poštnina 3,05 €)


 

Spoznajte različne dejavnike stresa, prepoznajte stres pri sebi in pri drugih, odkrijte skrite nevarnostmi stresa ter se naučite različnih metod in tehnik za obvladovanje stresa!


Življenje vam bo hvaležno!Vsebina:


• Razumevanje stresa

• Preživetveni (kratkotrajni) stres

• Dolgotrajni (kronični)stres

• Izvori stresa

• Negativne posledice stresa

• Izčrpanost, izgorelost in bolezni povezane s stresom

• Telesni in čustveni simptomi stresa

• Optimalna raven stresa

• Obvladovanje stresa

• Odpornost na stres

• Fizične in mentalne tehnike obvladovanja stresa

• Sproščanje in meditacija

• Obvladovanje negativnih čustev

• Obvladovanje dolgotrajnega stresa

• Zmanjševanje stresa v okolju in akcijski načrt

 

 O AVTORJU

Marko Iršič je eden vodilnih slovenskih strokovnjakov na področju komunikacije in obvladovanja konfliktov, predavatelj, mediator in trener mediatorjev. V Leuvenu v Belgiji je končal študij iz pedagoških znanosti (Master of Educational Studies), v okviru katerega se je osredotočal na problematiko medosebnih odnosov in obvladovanja konfliktov. Napisal je vrsto poljudnih člankov ter knjige Umetnost obvladovanja konfliktov (2004), Mediacija (2010), Communication Wellness (2017), Conflict Competence (2017), Komunikacijska blaginja (2019), Obvladovanje jeze (2020) in Mediacija, 2. izdaja (2020).

Leta 2003 je ustanovil Zavod Rakmo, v okviru katerega vodi seminarje in delavnice s področja medosebnih odnosov, komunikacije, mediacije, obvladovanja konfliktov, obvladovanja težavnih strank in obvladovanja stresa doma in v tujini.

>> Več o avtorju

 

Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 25.3.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 22.4.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Utrditveni seminar za mediatorje (8 ur), Torek, 4.5.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Mediacija: posredovanje v sporih (16 ur), Sreda in četrtek, 7. - 8.4.2021, 14.00 - 20.30, ONLINE

Več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2021 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka