Družinska mediacija
Mnenje udeleženke mediacije(objavljeno z dovoljenjem)

Na mediacijsko srečanje sva prišla v obdobju, ko sva se že razhajala. Mediacijska srečanja so nama pomagala razumeti stališča drug drugega. Kadar je človek čustveno popolnoma okupiran z bolečino in svojo edino resnico, se ne more distancirati od težav, še manj jih reševati. Nek pregovor pravi tudi, da avtor problema ni prava oseba za iskanje rešitve problema, ker je ni sposoben videti, njegov um je omejen. Nama se je dogajalo to, da se nisva mogla več pogovarjati, ne da bi se v roku 30-ih sekund skregala.

Potem sva se na mediacijskih srečanjih znova uspela slišati in prisluhniti drug drugemu, kar je zelo pomembno za obe strani. Mediacijska srečanja so bila kot neke vrste ventil za vse notranje pritiske. Prvič sva drug drugemu upala povedati neke stvari, ki so naju mučile. Po drugi strani sva se trudila povedati stvari na način, da drugega ne bi prizadela. To je trening, ki ga je treba izvajati daljše obdobje, od enkrat se ne zgodijo čudeži.

Midva danes sicer nisva več skupaj, ker pa imava skupaj otroka se še videvava občasno, kadar gre otrok k njemu na obisk. Poudarila bi, da so nama srečanja pomagala iti narazen v miru in največji meri kolegialnosti. Sicer bi se verjetno sovražila ali pa večno trpela zaradi nerazrešenih dilem, ki bi obvisele med nama.

Mediacijsko srečanje priporočam vsem parom, ki imajo težave, predvsem pa naj se ga poslužujejo takoj, ko nastopijo težave in ne takrat, ko je že prepozno. Veliko se da narediti tudi preventivno, kar je zelo pametna investicija.

Patricija (psevdonim)
 

Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 25.3.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 22.4.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Utrditveni seminar za mediatorje (8 ur), Torek, 4.5.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Mediacija: posredovanje v sporih (16 ur), Sreda in četrtek, 7. - 8.4.2021, 14.00 - 20.30, ONLINE

Več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2021 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka