Osnovno usposabljanje za mediatorje, ki predvideva pridobitev naziva Mediator, je sestavljeno iz 1. sklopa (64 ur) in 2. sklopa (+ 76 ur), v skupnem obsegu torej 140 ur.

 

Po zaključenem 1. sklopu Usposabljanja - 64 ur, lahko tisti, ki želijo, usposabljanje neprekinjeno nadaljujejo z vključitvijo v 2. sklop - 76 ur za pridobitev licence in naziva ''Mediator'' pri Centru za mediacijo in obvladovanje konfliktov Zavoda RAKMO.

Prav tako se lahko v 2. sklo pusposabljanja lahko vključite kadarkoli kasneje v življenju, z namenom da obnovite in nadgradite svoje znanje ter pridobite naziva MEDIATOR. 

 

Drugi sklop Osnovnega usposabljanja je namenjen predvsem utrjevanju in poglabljanju mediacijskih veščin in pripravi na preizkus mediacijske spretnosti. Vsebuje seminarski del usposabljanja, dva utrditvena seminarja (8 in 16 ur) in izpitni seminar (16 ur). Poleg tega pa kandidati opravijo tudi 20 ur formalne ali neformalne mediacije in pisni izpit.

 

Če ste začeli z usposabljanjem pri drugi mediacijski organizaciji, pa želite z usposabljanjem nadaljevati pri zavodu RAKMO, se lahko vključite v naše usposabljanje tudi naknadno, pri čemer se vam prizna število ur usposabljanja, ki ste ga že opravili pri drugi organizaciji.

Če ste opravili vsaj 64 ur osnovnega usposabljanja drugje, se lahko vključite neposredno v 2. sklop. Če ste opravili manj kot 64 ur, pa se pred vključitvijo v 2. sklop usposabljanja lahko udeležite sorazmernega dela 1. sklopa (npr. 4. dela, če ste opravili 50 ur usposabljanja).

 

Predhodna vključitev vsaj v 2. sklop usposabljanja pri Zavodu RAKMO pa je predpogoj za pridobitev naziva "Mediator" in licence pri Zavodu RAKMO.

 

 

Vsebina usposabljanja


Seminarski del:

1. del usposabljanja ali seminarski del je namenjen pregledu vsebin iz mediacije s področja mediacije v mediacijskih organizacijah, napotitve na mediacijo, premagovanju ovir za mediacijo ... Ob podajanju teorije so udeleženci povabljeni, da aktivno sodelujejo s svojimi razmišljanji, vprašanji, razjasnjevanji, mnenji, idr. Poleg teoretičnih osnov je poudarek predvsem na praktičnem urjenju in razvijanju spretnosti vodenja procesa mediacije. Praktični del se izvaja v obliki praktičnih vaj, s precejšnjim poudarkom na igri vlog. Cilj igre vlog je predvsem, da se udeleženci usposabljanja preizkusijo tako v vlogi mediatorja kot tudi v vlogi udeleženca na mediaciji. Praktične vaje se izvajajo v paru ali manjših skupinah, prav tako se v manjših skupinah izvajajo tudi igre vlog. Po vsaki zaključeni praktični vaji in igri vlog, udeleženci naredijo refleksijo. Poudarek je na vodenju procesa mediacije, počutju ob tem, kaj so naredili dobro in kaj bi prihodnjič lahko naredili še bolje. Program je zasnovan tako, da se praktične vaje, igre vlog, refleksija in teorija prepletajo.

 

Utrditveni del:

Glavni poudarek je na utrjevanju in nadaljnjem razvijanju mediacijskih spretnosti, ki poteka v obliki iger vlog in refleksije.Udeleženci pa na srečanjih predstavijo tudi svoje primere izvedenih neformalnih in formalnih mediacij ter jih s trenerjem in ostalimi udeleženci analizirajo.

 

Praktični del (za izvedbo so odgovorni udeleženci):

Obvezen praktični del poteka preko izvajanja neformalnih mediacij in sodelovanja pri izvajanju formalnih mediacij z mentorjem. Cilj praktičnega dela je pridobivati izkušnje pri vodenju mediacij, ter hkrati dodatno okrepiti medicijske tehnike in sposobnosti mediatorja.

 

Izpitni del:

Usposabljanje se zaključi s teoretičnim preizkusom in dvodnevnim izpitnim seminarjem, na katerem udeleženci opravljajo preizkus mediacijske spretnosti.

Udeleženci po izpolnitvi vseh pogojev Usposabljanja za mediatorje pridobijo naziv MEDIATOR.

 

 

Pogoji za pridobitev naziva mediator

 

 

Usposabljanje vodi

mag. Marko Iršič, predavatelj, mediator in trener mediatorjev, ustanovitelj Zavoda RAKMO in avtor številnih knjig in člankov s področja mediacije, obvladovanja konfliktov in komunikacije.

>> Več o predavatelju 

 

 

Kotizacija: 

  • fizične osebe: 450,00 € oz. 3 obroki po 150,00 € (v primeru plačila v enkratnem znesku pred začetkom usposabljanja pa 440,00 €),
    pravne osebe: 597,80 € oz. 2 obroka po 298,90 € (v primeru plačila v enkratnem znesku pred začetkom usposabljanja pa 536,80 €).

 

Dodatne informacije in prijava na email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Zavod RAKMO, Parmova ul. 53, 1000 Ljubljana

01/ 436 41 17, 040 731 431

www.rakmo.siTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2024 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka