Zavod za razvoj kulture medosebnih odnosov in obvladovanje konfliktov, izobraževanje, svetovanje, raziskovanje in založništvo.

 

Zavod Rakmo je vodilna organizacija v Sloveniji na področju mediacije in obvladovanja konfliktov. Naše poglavitne dejavnosti so mediacija in izobraževanje posameznikov in organizacij s področja medosebnih odnosov, komunikacije in reševanja konfliktov, obvladovanje stresa in osebne rasti. Nudimo mediacijo oz. pomoč pri reševanju sporov (ločitvena, družinska, delovna, gospodarka, ...,  mediacija), individualno ali skupinsko svetovanje in coaching, mentorstvo, delavnice in team buildinge. Skrbimo tudi za založništvo strokovne literature iz omenjenih področij, ki jo najdete le pri nas.

 

Naše delovanje temelji na metodi transformativne komunikacije in transformativnega pristopa k reševanju konfliktov in smo v tem okviru vodilna organizacija pri nas, naša izobraževanja pa so tudi mednarodno priznana. 

Transformativna metoda predstavlja enega izmed najnovejših mediacijskih pristopov, njena posebna vrednost pa je v tem, da zagotavlja uspešnejše reševanje konfliktov, uporablja tehnike za pozitivno in konstruktivno komunikacijo, preprečuje zaostritev konfliktov in poslabšanje odnosov in zagotavlja odprto, pristno in zaupanja vredno komunikacijo, ki je ključna za dobre odnose, vodenje in vsesplošni uspeh. 

Vsa naša izobraževanja vodi mag. Marko Iršič, ki je prvi certificiran transformativni mediator s strani ameriškega Inštituta za preučevanje transformacije konfliktov (Institute for the Study of Conflict Transformation) v Sloveniji.

 

 

Reference

Zavod RAKMO deluje že več kot 18 let in v tem času smo pomagali nešteto posameznikom in organizacijam. Na leto izobrazimo na desetine mediatorjev, mnogi od njih delujejo v okviru sodišč in ministrstev. Redno sodelujemo z Osnovnimi in srednjimi šolami Slovenije, Skupnostjo Centrov za socialno delo in regijskimi Centri za socialno delo, javnimi knjižnicami Slovenije, univerzo, ministrstvi in drugimi organizacijami in podjetji. Več o naših referencah in sodelovanjih TUKAJ.

 

 

Izobraževanja in usposablja pri Zavodu RAKMO

 

Glavni namen zavoda je osveščanje glede problematike medosebnih konfliktov ter potrebe za njihovo priznavanje in odkrivanje konstruktivnejših načinov za soočanje z njimi, poglabljanje in posredovanje znanja in spretnosti s področja obvladovanja konfliktov, širjenje in razvoj kulture medosebnih odnosov ter obvladovanja konfliktov.

 Izvajamo tako odprta kot tudi indivudalna svetovanja za posameznike, organizacije in podjetja. Za individualno ponudbo nas prosim kontaktirajte.

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2024 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka