PUBLIKACIJE ZAVODA RAKMO
>> NAROČILNICA

KNJIGA MESECA
Vsak mesec izberemo knjigo meseca, ki jo lahko, do konca meseca, prejmete po posebni ponudbi DVE ZA CENO ENE!

OB NAKUPU KNJIGE MESECA, VAM NAMREČ PODARIMO ŠE KNJIGO PO LASTNI IZBIRI!Ob naročilu knjige meseca, si lahko iz našega nabora knjig spodaj, izberete knjigo po želji, katere cena je enaka knjigi meseca ali cenejša in to knjigo prejmete brezplačno!Za uveljavljanje AKCIJE vpišite kodo 20201206 - ob ime pri naročilu!
KNJIGA MESECA JULIJA je Vrstniki razrešujejo konflikteKOLIČINSKI POPUSTČe naročite več kot en izvod posamezna knjige, Vam priznamo količinski popust, in sicer za 2-4 knjige 10 %, za 5-9 knjig 20%, za 10-19 knjig 30 %, za 20-39 knjig 35 % in za več kot 40 knjig 40 % popust.
..................................................
KMALU NA VOLJO - Akcija na prednaročila - v pričakovanju izida knjige
Sposobnost za konflikt - izide septembra 2021

Knjiga Sposobnost za konflikt temelji na predpostavki, da je za konstruktivno reševanje konfliktov potrebno razviti dobršno mero sposobnosti za konflikt ter nam ob tem ponudi celosten pogled na konflikte, njihov nastanek in reševanje. Sposobnost za konflikt je lastnost, ki označuje zmožnost uspešnega in konstruktivnega reševanja konfliktov. Visoka sposobnost za konflikt nam pomaga, da se s konflikti pozitivno in pogumno soočamo in da nam konflikti pomagajo k izboljšanju situacije in odnosov, nam omogočajo napredek in osebno rast.

Sposobnost za konflikt

Naslovnica je še v oblikovanju, zato je slika simbolična. Original naslovnico bomo objavili kmalu.

V knjigi Sposobnost za konflikt boste našli edinstvene načine za izboljšanje svoje sposobnosti za konflikt, za izgradnjo pozitivnih reakcij na konflikt in za povečanje vaše samozavesti za uspešnejše soočanje s konflikti. Če je nekdo sposoben prepoznati konflikte dovolj hitro in je sposoben prenašati hude konflikte in ob tem ohraniti konstruktivno delovanje je zelo verjetno, da se bo s konflikti soočal produktivno, kar je velika prednost na vseh področjih delovanja, tako v družinskih kot v poslovnih odnosih.

Prepoznajte svojo sposobnost za konflikt, izboljšate svoje odzive in si izboljšajte življenje!


CENA: V PREDNAROČILU: do 5.9.2021: 19,90 € + brez poštnine

Redna cena (PO IZIDU): 24,90 € (+ poštnina 3,05 €)
The Book on Communication Wellness, 21 Ways to Transform Your Conversations in Business and Personal Life, M. Iršič, 2021,

Priročnik o transformativnem pristopu v komunikaciji, ki razkriva 21 (in več!) načinov za izboljšanje komunikacijskih veščin, nadgradnjo sporazumevanja in graditev dobrih odnosov - vse, kar potrebujete, da postanete še bolj učinkoviti in uspešni ter ustvarjate boljše medosebne odnose, tako v osebnem kot tudi v poslovnem svetu. Knjiga je izšla v angleškem jeziku.

 

Knjiga temelji na transformativnem pogledu na komunikacijo in nas seznani z načini, kako doseči komunikacijski wellness  ali komunikacijso blaginjo - nov pristop za doseganje učinkovite komunikacije.

Ponuja dragocen vpogled v ključno vlogo komunikacije in komunikacijskih tehnik za izboljšanje komunikacije in interakcije z drugimi.

Knjiga vas bo navdihnila in vas vodila na poti, da izboljšate svoje komunikacijske veščine, da prebudite svoje potenciale in si povrnete notranjo moč - vse, kar potrebujete na poti za dosego kvalitetnih odnosov doma in v poslovnem svetu in za vsesplošni uspeh v življenju.


CENA: 29,90 €
 


OBVLADOVANJE STRESA, M. Iršič, 2021

 

Spretnost prepoznavanja in obvladovanja stresnih situacij ter zmanjševanje dolgoročnega stresa je eden ključnih dejavnikov za ohranjanje zdravja, pa tudi storilnosti, delovne motivacije in uspešnosti pri delu.

Knjiga Obvladovanje stresa vam bo pomagala, da ozavestite svoje odzive na stres in njegove posledice ter spoznate in preizkusite tehnike obvladovanja kratkoročnega in dolgoročnega stresa.


S knjigo Obvladovanje stresa boste poglobili razumevanje stresa in njegovega nastanka, spoznali učinkovite metode za uspešnejše soočanje s stresom, odkrili tehnike za zmanjševanje dolgoročnega stresa in se naučili obvladovanja stresnih situacij v trenutku, ko do le-teh pride.

 

>> Več o knjigi in avtorju


CENA: 29,90 €

 

 
MEDIACIJA
, 2., Dopolnjena izdaja, M. Iršič, 2020

 

Knjiga MEDIACIJA povzema strokovne temelje in merila za izvajanje mediacije ter podaja širok pogled na mediacijo v Sloveniji in po svetu in je na tem področju edinstvena literatura pri nas. Namenjena je vsem, ki jih mediacija zanima in bi radi o mediaciji izvedeli več ter ugotovili kaj jim mediacija ponuja oz. kakšne možnosti odpira. Je knjiga za vse, ki bi želeli izvedeti, kako na drugačen, bolj konstruktiven in sporazumen način reševati spore in konflikte s katerimi se soočajo. V prvi vrsti pa je knjiga namenjena mediatorjem in udeležencem usposabljanj za mediatorje kot pomoč pri bolj kakovostnem izvajanju mediacije oz. dodatno gradivo.

 

Knjiga predstavlja uspešen pristop k reševanju konfliktov, ki je še posebej uporaben za mediacijo, ki poteka v samostojnih organizacijah ali pri samostojnih mediatorjih in v primerih, ko dva ali več posameznikov želita pomoč pri sporazumnem razreševanju določene problematike in želita imeti dovolj svobode za komunikacijo o spornem področju drug z drugim.

 

>> Več o knjigi in avtorju


CENA: 39,90 €

 

 

Obvladovanje jeze, M. Iršič, 2020


Knjiga Obvladovanje jeze je edinstven priročnik na področju razumevanja jeze pri nas, saj nam odkriva učinkovite načine za obvladovanje jeze, umirjanje in konstruktivno izražanje jeze. Poleg praktičnih napotkov in vaj za pomirjanje, knjiga poseže tudi v psihologijo razumevanja jeze, odkriva dejavnike jeze, jasne in prikrite izvore in ozadja jeze, ... Knjiga nam odkrije kompleksnost jeze, čustva, ki je vse preslabo razumljeno in obvladovano ter nam lahko prinaša tudi veliko koristi, če jo le znamo konstruktivno izraziti.

 

V prvi vrsti je knjiga namenjena razumevanju jeze pri sebi, vendar pa so spoznanja in napotki v knjigi uporabni tudi pri vplivanju na odpravljanju jeze pri drugih. Knjiga je na tem področju edinstven priročnik pri nas, ki ga priporočamo v branje prav vsem.

 

>> Več o knjigi in avtorju

 

CENA: 24,90 €

 

 Conflict Competence, M. Iršič, 2018

 

Odličen vodnik za produktivno soočanje s spori. Knjiga predstavlja koncept sposobnost za konflikt (conflict competence) kot predispozicijo za konstruktivno reševanje sporov, predstavi vprašalnik s katerim jo lahko merimo ter podaja smernice in predloge za razvoj sposobnosti za pozitivno soočanje s konflikti v življenju.
Knjiga ponuja orodja za pomoč pri razumevanju, ocenjevanju in izboljšanju sposobnosti reševanja konfliktov, ki omogoča, da konflikt postane priložnost za napredek, osebno rast in izboljšanje odnosov.

 

Mnenje o knjigi:

"Odličen učbenik, ki podrobno razčleni dogajanja med konflikti. Zakaj večina ostane nerazrešenih in posledično razdiralno vplivajo na vse vrste odnosov med posamezniki ali skupinami. V drugem delu lahko v knjigi najdete priporočila, kako lahko vsak posameznik izboljša veščine reševanja konfliktov in posledično izboljšate odnose s svojimi bližnjimi, sodelavci, sosedi ali naključnimi posamezniki, ki jih srečate na poti skozi dan." Barbara Kruhar-Lorger


CENA: 19,90 €


 


Komunikacijska blaginja, Novi standardi za kakovostno komunikacijo v organizacijah, M. Iršič, 2019

"To je izjemna knjiga, polna praktičnih napotkov in strategij za zmanjševanje konfliktov ter izboljšanje komunikacije na vseh področjih poslovnega življenja." Brian Tracy – avtor knjige How the Best Leaders Lead


Knjiga nam predstavi način za razumevanje, preverjanje, obvladovanje in popravljanje produktivne ter konstruktivne komunikacije. Ta knjiga je izjemna, saj opazuje konflikt in komunikacijo skozi transformativni okvir. Tako delodajalci kot zaposleni bodo lahko veliko pridobili z branjem te knjige.

 

CENA: 24,90 €
Communication Wellness, M. Iršič, 2017

This book proposes a new approach to perceiving, assesing, managing and

repairing the quality of communication and offers some practical tools.


You will learn about:
 • The transformative view of conflict and communication,
 • Destructive and constructive conflict interaction,
 • Mediation,
 • Stages of conflict,
 • Conflict resiliency,
 • Why people sometimes try to avoid conflict,
 • Consequences of late conflict intervention,
 • Communication wellness,
 • Various options for intervention and criteria for their use or implementation,
 • New communication standards for organizations and society.

CENA: 24,90€


 


Obljuba mediacije: Odzivanje na konflikt z opolnomočenjem in priznavanjem; Robert A. Baruch Bush, Joseph P. Folger

V tem pronicljivem delu avtorja predstavita alternativni teoretični okvir, ki omogoča globlje razumevanje konfliktov in mediacije - tisti, ki temelji na spoštovanju osebne moči in sočutju do drugih. Na podlagi lastnih izkušenj in širokega obsega raziskav, ponudita nov in uporaben pogled na to, kako se trenutno izvaja mediacija, kako bi jo lahko strukturirali, da bi dosegli več, in kako izboljšati postopek za prihodni razvoj mediacije.

Knjiga je temeljno delo transformativne prakse, ki temelji na teoriji opolnomočenja in priznavanja. Opolnomočenje pomeni spodbujanje udeležencev, da opredelijo probleme in sami iščejo rešitve. Priznavanje pomeni spoznavanje potreb in interesov druge strani in boljše razumevanje perspektive druge strani.

V knjigi avtorja predstavita edinstven potencial mediacije pri odzivanju na konflikt. Nanaša se na priložnosti, ki jih konflikt ponuja za moralni razvoj in na moč mediacije, da ujame priložnosti, ki bodo ljudem pomagale odzivati se s sočutnostjo, ko bodo obravnavali težke in pogosto boleče spore. Prava vrednost mediacije je namreč v njeni sposobnosti spremeniti ne le situacijo, ampak transformirati konflikt, posameznike in odnos med njimi.

 

>> Več o knjigi


CENA: 39,90 €

Obljuba mediacije: Transformativni pristop k obvladovanju konfliktov; Robert A. Baruch Bush, Joseph P. Folger

Avtorja na podlagi desetletnega dela na področju razvoja teorije, treninga, prakse, raziskav in ugotovitev predstavljata podrobno pregledano in posodobljeno oceno transformativnega modela mediacije in njegove uporabe v praksi vključno z:
 • odličnim opisom, o spremembi pogleda stroke v smeri vedno večjega odobravanja transformativnega modela
 • novo in bolj jasno predstavitvijo teorije in prakse transformativne mediacije, z veliko konkretnimi primeri
 • novo študijo primerov, ki zagotavlja jasno sliko modela v praksi, s komentarjem polnim novih informacij kako se model učinkovito uporablja
 • razjasnitvijo pogostih napačnih predstav modela
 • vizijo v prihodnosti, ki prikazuje kako lahko model koeksistira z drugimi pristopi in kje se pojavlja "trg" transformativne mediacije
Knjiga je temeljni vir transformativne prakse, tako za bralce prve izdaje kot tudi za nove bralce, vključno z mediatorji, pomočniki, pravniki, administratorji, politiki, vgojitelji, raziskovalci...Knjiga vas ne bo pustila ravnodušnega, če ste zainteresirani za prosvetlitev naše družbene ustanove in graditev odnosne vizije družbe.

CENA: 39,90€

Mediacija, M. Iršič, 2010
Zaloge gredo proti koncu

Knjiga je v prvi vrsti namenjena mediatorjem in udeležencem usposabljanj za mediatorje kot pomoč pri bolj kakovostnem izvajanju mediacije oz. dodatno gradivo. Prav tako pa je knjiga namenjena vsem, ki jih to področje zanima in bi o mediaciji radi izvedeli več. Ugotovili boste, kaj vam mediacija ponuja oz. kakšne možnosti mediacija odpira. Če želite razreševati spore oz. konflikte na drugačen, bolj konstruktiven, sporazumen način, knjiga "Mediacija" ne sme manjkati na vaši knjižni polici.

>> Več o knjigi

CENA 39,90 €Umetnost obvladovanja konfliktov, Marko Iršič
Zaloge gredo proti koncu


"Ena od temeljnih težav pri obvladovanju konfliktov in neusklajenosti je v tem, da se usklajenost predpostavlja, čeprav je resnici na ljubo vse prej kot samoumevna. Kadar se neusklajenost pokaže, pa se namesto k iskanju rešitev pogosto zatekamo k obtoževanju, nasilju ali prekinitvi komunikacije.Ker neupravičeno predpostavljamo usklajenost, ostanemo nepripravljeni in brez moči, kadar se neusklajenost ali konflikt pokaže. Namesto, da bi tako priložnost uporabili za rast in razvoj oziroma za izboljševanje sedanjega stanja, je ista priložnost vseprevečkrat povod za sovražnost, nasilje in prekinjanje odnosov, kar je ravno nasprotno od tega, kar bi lahko bilo."


CENA: 29,17 €
Paket knjig
Umetnost obvladovanja konfliktov + Mediacija
- RAZPRODANO

Knjigi Umetnost obvladovanja konfliktov in Mediacija sta vam na voljo tudi v cenovno ugodnem kompletu.

CENA: 60,00 €

Vrstniška mediacija; Fred Schrumpf, Donna K. Crawford, Richard J. Bodine

Priročnik o vrstniški mediaciji služi hkrati kot delovni zvezek in priročen referenčni vodnik. Namenjen je učencem, dijakom in študentom, ki se usposabljajo ali so se že usposobili za vrstniške mediatorje. Vsebina priročnika zajema cilje in naloge vrstniškega mediatorja, stopnje v postopku mediacije ter ponuja veliko praktičnih primerov, iger vlog, obrazcev za mediacijo in delovnih listov.

CENA: 19,90 €

Vrstniki razrešujejo konflikte, Richard Cohen

Ta knjiga predstavlja pomoč za spreminjanje sporov med učenci v priložnost za rast in učenje ter opisuje učinkovite metode učenja konstruktivnega razreševanja konfliktov.
Priročnik za vzpostavljanje sistema šolske in vrstniške mediacije, avtorja Richarda Cohena, svetovno priznanega strokovnjaka s področja šolske in vrstniške mediacije opisuje pomen, vpliv in modele mediacije na šoli ter daje konkretne in uporabne napotke za vzpostavljanje sistema mediacije na šoli. Priporočeno branje za vsakega ravnatelja in učitelje ter druge zaposlene na šoli in vse, ki se ukvarjajo z mladimi.

- Celosten uvod v razreševanje konfliktov in vrstniško mediacijo
- tehnični vodnik s koraki za postopno uvajanje vrstniške mediacije
- uporaben priročnik za vse tiste, ki že vodijo programe vrstniške mediacije


CENA:  39,90€


Mediacija za menedžerje,  John Crawley in Katherine Graham

Knjiga Mediacija za menedžerje je namenjena osveščanju in informiranju glede možnosti uporabe mediacije in mediacijskih veščin v podjetjih, kot tudi za priročnik mediatorjem in dodatno učno gradivo udeležencem usposabljanj za mediatorje v podjetjih. Opisuje model mediacije v podjetjih in uporabe mediacijskih veščin, ki je primeren in koristen za vsako podjetje.

CENA: 29,90 €


Razreševanje osebnih in organizacijskih konfliktov, Kenneth Cloke, Joan Goldsmith

Naučite se, kako se razrešujejo osebni in organizacijski konflikti s poslušanjem zgodb ljudi, ko so v konfliktu, spoznajte zakaj ljudje pripovedujejo zgodbe na določene načine in gradijo tretjo zgodbo, ki jih pripelje skupaj. Knjigo sta napisala Kenneth Cloke in Joan Goldsmith, slavna mediatorja, ki sta uspešno uporabljala pripovedovalno metodo v postopkih mediacije, da sta ljudi premaknila od svojeglavosti, sovražnosti, strahu k odkritosti, sodelovanju in odpuščanju. Osredotoča se na transformativno moč zgodb in vsebuje vrsto preučevanih primerov na podlagi avtorjevih izkušenj s tisočimi klienti.

Odlomek iz knjige >> Zgodba o mediaciji: Sprejeti svojo drugačnost

CENA: 39,90 €

 

Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 25.3.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Obvladovanje stresa (8 ur) - četrtek, 22.4.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Utrditveni seminar za mediatorje (8 ur), Torek, 4.5.2021, 15.00 - 20.30, ONLINE

 

Več...


Mediacija: posredovanje v sporih (16 ur), Sreda in četrtek, 7. - 8.4.2021, 14.00 - 20.30, ONLINE

Več...


Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je ustanovni član 
Zavod RAKMO je član 

European Mediation
Network Initiative

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios
Evropskega združenja za transformativno mediacijo UIA - Word Forum of Mediation Centers(c) 2011-2021 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov - Vse pravice pridržane
Produkcija 5ka