Vabljeni na Usposabljanje za MEDIATORJE, kjer se boste spoznali z najučinkovitejšimi tehnikami reševanja konfliktov, ki jih uporabljajo najboljši mediatorji, nadgradili boste svoje sposobnosti za soočenje s konflikti in njihovo razreševanje ter vsesplošno izboljšali svoje komunikacijske in socialne veščine.

 

Aktualni termini (Za točen urnik kliknite tukaj: URNIKI USPOSABLJANJ):

  

Osnovno usposabljanje - pridobitev naziva MEDIATOR

 

ONLINE, preko Zoom-a , izvaja mag. Marko Iršič

Ljubljana - srečanja v živo, izvaja mag. Marko Iršič

 

Nadaljevalno usposabljanje za družinske mediatorje - pridobitev naziva DRUŽINSKI MEDIATOR

ONLINE - na daljavo, preko Zoom-a (vodi Marko Iršič)

Nadaljevalno usposabljanje za mediatorje v gospodarskih in delovnih sporih - pridobitev naziva MEDIATOR ZA GOSPODARSKE IN DELOVNE SPORE

Ljubljana - srečanja v živo (vodi Marko Iršič)

 

Vsa sposabljanja potekajo po urniku, v obliki popoldanskih dvodnevnih srečanj, od 14.00 do 20.30 ure (z odmori).

 

☞ URNIKI SREČANJ za posamezno usposabljanje

 

>> CENIK

 

 

140 urno Usposabljanje omogoča pridobitev veljavnega naziva MEDIATOR in s tem samostojno opravljanje mediacije, opravljanje mediacije v programih sodišč in ministrstva za družino ter vpis na katerikoli seznam mediatorjev v Sloveniji.

 

Usposabljanje izvaja mag. Marko Iršič, družinski mediator in trener mediatorjev, coach in osebni svetovalec, predavatelj in avtor številnih knjig ter ustanovitelj Zavoda RAKMO. Kot prvi v Sloveniji se je usposabljal na ameriškem Inštitutu za Preučevanje Tranformacije konfliktov ISCT in pridobil njihov certifikat in je eden vodilnih strokovnjakov pri nas na področju mediacije, odnosov in komunikacije. Mediatorje usposablja že več kot 18 let, je pobudnik ustanovitve ter predsednik Evropskega združenja za transformativno mediacijo, sodeloval je pri ustanavljanju Združenja mediacijskih organizacij Slovenije-MEDIOS in je tudi predsednik organizacijskega odbora Mednarodnega kongresa o transformativni mediaciji. Razvil je metodo RAKMO (razvoj konstruktivnih medosebnih odnosov), na podlagi katere vodi seminarje doma in v tujini. Več o izvajalcu TUKAJ.

  

Program vključuje:

- Online usposabljanje v živo z mag. Markom Iršičem

- Učno gradivo in dostop do dodatne strokovne literature + popust na nakup le-te

- Individualno svetovanje in supervizija

- Dostop do predpisov, pravilnikov in zakonskih podlag, ki urejajo področje mediacije v Sloveniji in znotraj EU

- Zaključni preiskus mediacijskih spretnosti 

- Pisni izpit (ki se opravlja izven usposabljanja, doma, po zaključku usposabljanja) in se odda po e-mailu

- Potrdilo o udeležbi in uspešno zaključenem izobraževanju

- Potrdilo o pridobitvi veljavnega naziva MEDIATOR (pogoj je zaključek 140 urnega usposabljanja)

 

Skladnost programov:

Vsi programi so potrjeni s strani Komisije za nadzor nad delom mediatorjev, ustrezajo Pravilniku o mediatorjih v programih sodišč in ustrezajo oz. celo presegajo standarde, postavljene pri Slovenskem združenju mediacijskih organizacij MEDIOS.

 

Vsi programi omogočajo:

- samostojno izvajanje mediacije 
- uvrstitev na seznam mediatorjev v programih sodišč 
- prijavo na Javni poziv za vpis zunanjih izvajalcev mediacije pri ministrstvu, pristojnem za družino

- 140 urni program omogoča pridobitev veljavnega naziva Mediator in licence pri Zavodu RAKMO in je tudi mednarodno priznano
- 140 urni program zadošča za uvrstitev na katerikoli seznam mediatorjev v Sloveniji (npr. za mediatorje na sodiščih, na ministrstvu za zdravje, seznam mediatorjev pri Zavodu RAKMO ipd.)

 

 

PRIJAVNICA NA USPOSABLJANJE

 


 
O usposabljanju za mediatorje
 
Mediacija je strukturiran in strokoven način reševanja sporov s pomočjo mediatorja, ki s svojim delovanjem in strokovnim znanjem, osebam pomaga poiskati rešitev za njihov problem in doseči sporazum. Mediator s posebnimi mediacijskimi tehnikami pomaga pri vzpostavitvi stika med osebama, pri njuni medsebojni slišanosti, iskanju skupnih interesov in sporazumne rešitve.
Mediacija se izvaja v družinskih in partnerskih odnosih, v lokalni skupnosti in šolah, v delovnem okolju, poslovnih odnosih, ... Njen namen pa je povezovanje strank in vzpostavitev konstruktivne komunikacije za razrešitev konflikta in iskanje ustrezne in zadovoljive rešitve - sporazuma.
 
Mediacija je izredno učinkovit proces, ki omogoča hitro reševanje sporov z nizkimi stroški, njena poglavitna prednost pa je poleg doseganja sporazuma ali poravnave izvedn sodišča, tudi v izboljšanju odnosa med strankama in celostni razrešitvi konflikta.
 
Osnovno usposabljanje za mediatorje je namenjeno vsem, ki si želite postati mediator in pa tudi vsem, ki si želite naučiti mediacijskih veščin in uspešnega reševanja konfliktov ter izboljšati svojo komunikacijo - posebej priporočamo vsem, ki delate z ljudmi.
Mediacijske veščine so namreč izredno učinkovito komunikacijsko orodje in cenjena kompetenca, saj nam pomagajo k učinkovitem soočenju in razreševanju konfliktov, boljši komunikaciji, vzpostavljanju dobrih in sodelovalnih odnosov, ustvarjalnem reševanju problemov, bolj učinkovitem vodenju...
Mediacijska znanja lahko uporabljamo v svojem profesionalnem in osebnem okolju, še posebej na področjih kjer se vsakodnevno dela z ljudmi, na vodstvenih pozicijah in managementu, v pravu, v socialnem varstvu, šolstvu, zdravstvu...
Mediacija nam omogoča boljše rokovanje z ljudmi in ustvarjanje dobrih in sodelovalnih odnosov, uspešna komunikacija pa je že dolgo prepoznana kot ključ za uspeh - poslovni in osebni!
 
Na usposabljanju se boste spoznali z mediacijo in se naučili uporabe tehnik za uspešno reševanje konfliktov ter se pripravili za samostojno vodenje mediacije. Hkrati boste na usposabljanju pridobili tudi znanja, ki nam koristijo v vsakdanjem življenju, kot so veščine konstruktivnega komuniciranja, aktivnega poslušanja, reševanja problemov, ... znanja, ki nam pomagajo v osebnem in poslovnem življenju za boljše odnose in karierni uspeh.

Usposabljanje je osredotočeno na praktično učenje, kjer poleg teoretične podlage, pridobivate predvsem na izkušnji mediacije in učenju komunikacije skozi aktivno sodelovanje, igre vlog, opazovanju in refleksijo.

 

Podrobni opisi posameznih programov:

 

40 urno Usposabljanje za mediatorje v družinskih sporih

 

64 urno Osnovno usposabljanje za mediatorje

 

140 urno Osnovno usposabljanje za mediatorje

 

120 urno Nadaljevalno usposabljanje za družinske mediatorje

 

120 urno Nadaljevalno usposabljanje za mediatorje v gospodarskih in delovnih sporih

 

Za dodatne informacije nas kontaktirajte:

Tel: 01/ 436 41 17, 040 731 431

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

 

 

 

 

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

European Mediation Network Initiative

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Združenja mediacijskih organizacij Slovenije - Medios

 

Zavod RAKMO je ustanovni član:

Evropskega združenja za transformativno mediacijo

 

Zavod RAKMO je član:

UIA - Word Forum of Mediation Centers

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Please let us know your name.

Please let us know your email address.

Invalid Input

Zavod RAKMO
Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov

Parmova ulica 53,
1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS

od 8. ure do 15. ure.
Vprašanja izven delavnika lahko pustite v odzivniku ali pošljete na info@rakmo.si.

KONTAKT

+386/1/436-41-17
+386/40/731-431
info@rakmo.si
© 2023 Zavod RAKMO - Center za mediacijo in obvladovanje konfliktov. Vse pravice pridržane. Agencija.5ka